top of page

Generatie Rookvrij

Jules Verhoeven, burger uit Westerlo

Dankzij een verregaande samenwerking tussen verschillende gemeenten en organisaties in de Kempen kunnen kinderen in de hele regio op al deze plaatsen waar zij leren, spelen en sporten geen mensen meer zien roken. Zo zullen ze minder geneigd zijn om later zelf te gaan roken. Want zien roken, doet roken. Een inspirerend voorbeeld voor alle gemeenten die in het kader van Generatie Rookvrij ook overwegen om werk te maken van een rookvrije toekomst voor hun kinderen.

Jules Verhoeven, inwoner in Westerlo: ‘Als ouder van 5 kinderen en 4 kleinkinderen hebben we vele heerlijke (en vermoeiende) uren doorgebracht in publieke speeltuinen. Als ik nu aan vrienden en kennissen over “Generatie Rookvrij” vertel, krijg ik meestal positieve reacties. Ook van de rokers. Mits wat goodwill van elk komen we er wel. Voor onze kinderen! Zeker weten.’

De beweging “Generatie Rookvrij” vraagt dat roken niet meer gebeurt in het zicht van kinderen. Zo krijgen kinderen het goede voorbeeld en beschermen we hen tegen tabaksverslaving. De bedoeling is dat geen enkel kind, geboren vanaf 2019, ooit nog begint met roken.

Maakten gezamenlijk werk van een rookvrije toekomst: de gemeenten Westerlo, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Geel, Herentals, Herenthout, Olen, Kasterlee, Lille, Grobbendonk, Vorselaar, Vosselaar, Beerse, Oud-Turnhout, Balen en Mol.


www.generatierookvrij.be

Wix%2520header2_edited_edited.png
bottom of page