top of page

Retro Fit Herenthout

Lokaal bestuur Herenthout en LDC Huis Driane

Lokaal dienstencentrum Huis Driane wil ouderen steunen in actief ouder worden. Bewegen bevordert ons algemeen welbevinden, geeft energie, helpt om minder te vallen en langer zelfstandig te leven. Bovendien biedt het ook een kans om andere mensen te leren kennen of om er even tussenuit te zijn. 

Retro Fit past in een laagdrempelig beweegaanbod voor ouderen in al hun diversiteit; van jonggepensioneerden tot oudste ouderen, mensen met verminderde mobiliteit of andere beperkingen. Maar start vooral bij de eigen mogelijkheden. Het project focust op personen die geen toegang vinden in het reguliere sport- en bewegingsaanbod binnen de gemeente.

In Huis Driane kan je gratis terecht in beweegruimte ‘Retro FIT’. De materialen van Retro FIT werden zorgvuldig uitgekozen. Je vindt er bijvoorbeeld stoelfietsjes, oefenmaterialen voor arm en pols, ook aan de fijne motoriek werd gedacht. 

Elke dinsdag van 11.00u tot 11.30u is beweegcoach Ine Henderickx aanwezig in de Retro FIT om mensen op weg te helpen zodat je daarna zelfstandig kan verder oefenen.

Aanvullend op de beweegruimte kan je deelnemen aan de Retro FIT onderhoudsgymnastiek in groep.

Onder leiding van onze beweegcoach Ine Henderickx, doe je oefeningen om de lichaamsbewegingen te kunnen ‘blijven’ doen. Aangepaste oefeningen zorgen ervoor dat je je basiskracht- en lenigheid behoudt. Wekelijks worden de oefeningen op een andere manier gegeven met of zonder materiaal. De les op zich is ook al een gezellig samenzijn!

Het gaat om het genieten van een gezonde inspanning, om er lichamelijk en geestelijk beter en actiever van te worden. Iedereen kan en mag meedoen op zijn eigen tempo. Oefeningen gebeuren veelal vanop een stoel. Instappen is elke les mogelijk en deelname is gratis.

Meer weten?
Isabelle Bogemans

isabelle.bogemans@herenthout.be

Wix%2520header2_edited_edited.png
groepsactiviteit9.jpg
bottom of page