top of page

Sportsite Den Uyt rookvrij

Lokaal bestuur en sportdienst Mol
Hilde_Matthewsen_landscape_bijgesneden.jpg

Zien roken, doet roken en dat wil men in Mol vermijden. Met dit initiatief ondersteunt de gemeente het maatschappelijk project Generatie Rookvrij om kinderen niet meer in contact te brengen met sigaretten, sigaren of elektronische varianten. Een positieve campagne: rokers zijn uiteraard welkom in ‘Den Uyt’, maar roken er uit het zicht van de kinderen. Zo streeft Mol mee naar het grote doel van de nationale campagne: elk kind dat geboren wordt vanaf 2019 moet rookvrij kunnen opgroeien en de negatieve gevolgen van roken op de gezondheid niet ervaren.

 

Als Gezonde Gemeente en Kom-op-tegen-Kanker-gemeente wil Mol zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen komen, rookvrij maken. Er werd gestart met een gemeentelijke aanpak van sportsite ‘Den Uyt’.

Sinds 31 mei 2021 is heel de gemeentelijke sportsite Den Uyt in Mol-Centrum rookvrij. Rokers zijn ook welkom, maar worden verwezen naar de rokerszone aan de rand van de sportsite zodat zij er uit het zicht van de kinderen roken. Op die manier wil Mol de kinderen en jongeren beschermen tegen tabak. In ‘Den Uyt’ willen ze alvast het goede voorbeeld geven.

Meer weten?

Hilde Mattheuwsen

hilde.mattheuwsen@gemeentemol.be

Wix%2520header2_edited_edited.png
bottom of page