top of page

Dag tegen Kanker

Genomineerd voor award
'Out-of-the-Rocks'
Lokaal bestuur Mol

Elk uur krijgen 5 Vlamingen de diagnose ‘kanker’. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt, rechtstreeks of onrechtstreeks. In Mol wilde het lokale bestuur daarom dit jaar niet enkel het gele lintje opspelden, maar kwam het met de grote oproep om een hartverwarmende boodschap te komen schrijven op het reuzegroot lint. Met dit gratis en zeer laagdrempelig initiatief wilde het bestuur de vele mensen van Mol en omgeving bereiken.

Wix%2520header2_edited_edited.png

De actie ging door tijdens een speciale editie van de Dag tegen Kanker op donderdag 19 oktober 2023. In Mol-Centrum op het Santo Tomasplein was er, ondanks de regenbuien, een hartverwarmende sfeer met vele vrijwilligers en tal van lotgenoten en naasten. De teamleden McKotK-LotinCo maakten tijd voor de vele passanten en onthaalden iedereen hartelijk bij een gratis hapje en drankje, spelden hen het gele lintje op en gaven de nodige KotK-LotinCo-Alegria-info.

Vele mooie boodschappen verfraaiden het grote lint (doek van 12m-6,5m). Vele boodschappen om bij stil te staan, zoals: "veel doorzetting en steun van elkeen aan iedereen", "wij wensen de vereniging zoveel succes dat kanker de wereld uit geholpen wordt", "hoop is een lichtje in je hart, dat je vandaag moed geeft en morgen kracht", "ik hoop dat kanker kanker krijgt en sterft", "een lintje-lichtje-hartje voor alle lotgenoten en naasten van Mol en omgeving".

Dankzij een snelle en mooie samenwerking met verschillende partners werd het een unieke, laagdrempelige, verbindende en zeer speciale dag van solidariteit!

bottom of page