top of page

Tips voor een geslaagd project

Kansengroepen beter bereiken met de 8B's.

Kansengroepen beter bereiken met je project stuit vaak op moeilijkheden. Het vereist een aanpak op maat en alle factoren van je project moeten kloppen met de doelgroep. Met de 8B's toets je of je initiatief voldoende laagdrempelig is. 

> Leer meer over de 8 B's.

8Bs voor wix.png

15 tips voor meer respons op je evaluatie.

Het is niet altijd eenvoudig om voldoende reacties en antwoorden te verzamelen voor je evaluatie. Volg deze tips voor meer respondenten.

> 15 tips voor meer respons

Student Paper Writing

Gezondheid en preventie in beleidsvorm.

Hoe bouw je lokaal een sterk preventief gezondheidsbeleid op? Hoe zorg je voor draagvlak? Welke stappen onderneem je? Deze methodieken helpen je al goed op weg. Contacteer ook Logo Kempen voor meer ondersteuning. 

Lokale besturen

> Gezonde Gemeente

Onderwijs

> Gezonde School 

Bedrijven

> Gezond Werken

Zorgorganisaties

> Zorg en welzijn

Kinderdagverblijven en onthaalouders

> Kinderopvang

GG voor wix.png

Duidelijk communiceren met je doelgroep.

Heerlijk helder communiceren vraagt tijd en moeite. Zoals de Amerikaanse schrijver Hawthorne ooit schreef: ‘Easy reading is damn hard writing’. Vrij vertaald: een heldere tekst is verdomd moeilijk om te schrijven! Maar je investering loont. Niet alleen voor je doelgroep, maar ook voor jezelf en voor je organisatie.

> Hoe helder communiceren. Tips.

Texting_edited.jpg

Gezond gedrag bevorderen. Wat moet je weten?

Wil jij werk maken van een gezonde levensstijl bij anderen? Dan krijg je best inzicht in de determinanten van gezond en ongezond gedrag. Wat beïnvloedt iemands gedrag? Welke drijfveren kan iemand hebben? Het ‘Gedragswiel’ vat de gedragsdeterminanten op een toegankelijke manier samen. Gebruik ze op weg naar een succesvolle gedragsverandering.

> Het Gedragswiel helpt je op weg.

gedragswiel voor wix.png

Evalueren is zoeken naar nieuwe impulsen.

Je vraagt je af of je project geslaagd is. Zijn je doelstellingen gerealiseerd? Een goede evaluatie biedt het antwoord. Let op, evalueren is geen passief gebeuren. Het doel van een evaluatie is je project nieuwe impulsen geven. Tijd voor actie dus.

> Word een KEI in evalueren.

Image by Siora Photography
bottom of page