top of page

Halt2Diabetes

Genomineerd voor 'KEI goede samenwerking'
Sociaal Huis Ravels (OCMW)

In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten opgespoord via een 2stapsmethode en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico aan te pakken.

In de gemeente Ravels werd dit project uitgerold in het voorjaar van 2023. Momenteel is er een derde groep aan de slag met de groepssessies "gezonde voeding op verwijzing" onder begeleiding van diëtist Anke van den Brand. Aan dit project koppelde de Sportdienst van de gemeente Ravels bewegen op verwijzing en laagdrempelige wandelingen, waaronder één wieltjeswandeling. In het voorjaar van 2024 zal ook een rookstopcursus opgestart worden en gelinkt worden aan dit project.

Gemeente Ravels maakte een mooie start in het HALT2Diabetes project met 11 deelnemers verdeeld in 2 groepen. De meerderheid van de deelnemers had een verbetering in zijn eetgewoonten, gemeten via een voedingstest die pre en post werd afgenomen. De huidige groep telt 5 deelnemers.

Wix%2520header2_edited_edited.png

In het voorjaar van 2024 gaat er terug een nieuwe groep van start, hiervoor zijn momenteel al 3 inschrijvingen. De bedoeling is dat de risicotest verankerd wordt in de werking van zorgverleners en dat de risicopatiënten op deze manier consequent kunnen worden doorverwezen naar het leefstijlaanbod. De bedoeling is dat er 2 keer per jaar een instroom is naar de groepssessies, met voorafgaand een infosessie.

bottom of page