top of page

Runner's High School

Genomineerde voor 'KEI goede samenwerking'
Thomas More Kempen

Elke laatste donderdag voor de herfstvakantie wordt Turnhout de plek waar leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs hun endorfines kunnen opwekken tijdens een run van 5 of 10 kilometer tijdens de Runner’s High School.

De klassieke L.O.-tests zijn niet voor iedere leerling een pretje, weten de docenten van Thomas More Kempen van collega’s uit het secundair onderwijs. Het is voor veel leerlingen te saai en de motivatie is vaak ver zoek. De studenten van de Sportopleidingen van de Thomas More-hogeschool in Turnhout maken van deze test een opzwepend sportevent met een plezant en interactief voortraject waarbij de focus op beweging, gezonde voeding en praktische tips en tricks ligt.

Wix%2520header2_edited_edited.png

Waarom Runner’s High School?

  • Een ideale kans om talenten te ontplooien dankzij de juiste expertise

  • Creatie van een project dat écht impact kan hebben

  • Nieuwe leerlingen inspireren om de toekomst vorm te geven – Gezonde levensstijl de nieuwe standaard maken

  • Ondersteuning in leerdoelplannen van de verschillende Vlaamse onderwijs instellingen

Runner’s High is een concept van de studenten van de Thomas More-hogeschool. Onder begeleiding van het docententeam & externe experten event, marketing & communicatie, wordt de invulling 100% door toekomstige professionals bepaald.

Zowel in 2022 als 2023 hebben de studenten van Thomas More per editie ongeveer 3500 leerlingen uit het secundair onderwijs aan het lopen gekregen tijdens de Runner’s High School. Zowel van de leerkrachten als van de leerlingen zelf kregen ze de feedback dat meelopen met dergelijk event veel motiverender werkt dan lopen op school!

De studenten van de Sportopleidingen in Turnhout hebben kunnen meewerken aan een maatschappelijk relevant project, op grote schaal. Een win voor praktijkgericht leren!

Het doel is om het event jaarlijks te herhalen op de laatste donderdag voor de herfstvakantie. Na de 2de editie is er een vaste groep aan scholen die jaarlijks willen meedoen en Thomas More hoopt het aantal scholen jaar op jaar te kunnen vermeerderen.

bottom of page