top of page

Senpai fit-o-meter

Genomineerd voor 'Iedereen erbij KEI'
LDC Grobbendonk
Senpai fit-o-meter - Nikki Faes.jpg
Senpai fit-o-meter 9 - Nikki Faes.jpg
Senpai fit-o-meter 2 - Nikki Faes.jpg
Senpai fit-o-meter 7 - Nikki Faes.jpg

De eerste Senpai Fit-o-meter van Vlaanderen werd in 2023 geopend in Grobbendonk. Aan de sporthal De Molen in Bouwel (Grobbendonk) is een Senpai Fit-o-meter in gebruik genomen. Dit oefencircuit, speciaal ontwikkeld voor actieve 55-plussers, is geïnspireerd op bewegingsvormen uit de judosport en biedt de perfecte kans om jezelf te blijven uitdagen en verbeteren, ongeacht je leeftijd.

De eenvoudige en veilige oefeningen van de Senpai Fit-o-meter zijn ontworpen om je evenwicht, kracht en coördinatie te trainen. Er zijn langs het traject geen toestellen geplaatst, maar er werden wel 12 borden opgehangen aan de muren van de sporthal. Daarop staan de oefeningen beschreven die je samen een partner moet doen. De Senpai Fit-o-meter doe je dus niet alleen maar steeds in gezelschap.

Grobbendonk heeft de Senpai fit-o-meter geplaatst omdat uit een kwantitatieve analyse van de buurt naar voren kwam dat er in Bouwel veel 65-plussers nog in hun eigen huis wonen. Om hen in staat te stellen zo lang mogelijk in goede omstandigheden thuis te kunnen laten wonen, zijn de specifieke vaardigheden die via de Senpai fit-o-meter kunnen worden ingeoefend, uiterst belangrijk.

Wegens het grote succes van de fit-o-meter zal er in de loop van 2024 ook een fit-o-meter geïnstalleerd worden aan de site Volle vaart in Grobbendonk.

Meer info: https://www.vrt.be/vrtmax/a-z/iedereen-beroemd/2023-2024/iedereen-beroemd-d20231125/ (vanaf 31 minuten 8 seconden)

Wix%2520header2_edited_edited.png
bottom of page