top of page

Spiegelactie 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Genomineerd voor 'Out-of-the-Rocks' Award
LDC Grobbendonk
Foto Meurs Xavier 1 - Nikki Faes.jpg
Foto Tegenbos Fin 1 - Nikki Faes.jpg
20230927_162328 - Nikki Faes.jpg

De (sociale) media doen ons soms geloven dat jeugd en schoonheid de sleutel zijn tot geluk. Ouderdom staat gelijk aan gezondheidsproblemen, beperkingen, verlies,…

In woonzorgcentrum De Wijngaard in Grobbendonk heeft men hier een andere kijk op. Uiteraard zijn er hier bewoners die extra zorg nodig hebben, wonen er hier personen met dementie en hebben heel wat bewoners te maken gehad met zware verliezen. Maar dan blijkt ook wat een ongelofelijke veerkracht mensen kunnen hebben. In de Wijngaard mag verdriet een plaats hebben, maar wordt er in eerste instantie volop geleefd! In het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid wilde het woonzorgcentrum het belang van verbinding en menselijk contact in beeld brengen en daarom werd er een fototentoonstelling gemaakt waaraan bewoners, vrijwilligers, familie en medewerkers van het woonzorgcentrum deelnamen. ‘Huisfotograaf’ Lana Van de Perre zorgde voor prachtige, leuke, intieme foto’s en de teksten op de ramen werden geschilderd door Jan Raeymaekers.

De foto’s geven een mooi beeld van het leven in het woonzorgcentrum. Je ziet plezier, vriendschap, intimiteit, liefde, … De foto’s tonen ook aan hoe waardevol werken in een woonzorgcentrum is, hoe oprecht meeleven en collegialiteit bijdragen aan een betekenisvol leven van de bewoners.

De tentoonstelling was van 4 oktober tot 15 december 2023 in de wandelgangen van het woonzorgcentrum te bewonderen. Iedereen was welkom om gratis een kijkje te komen nemen.

Het stopte niet bij het WZC. Het lokaal dienstencentrum van Grobbendonk nam ook foto’s van passanten in de dorpskern en personeel van het lokaal bestuur. Ze vroegen hen naar een tip of quote rond veerkracht. Deze spreuken werden op de ramen gezet zowel in de dorpskern als in het LDC, WZC en openbare gebouwen van het lokale bestuur, zoals de bibliotheek en het gemeentehuis, om veerkracht dagelijks “in the picture” te zetten.

Wix%2520header2_edited_edited.png
bottom of page