top of page

Sportdag 50+ers

Genomineerde voor 'Iedereen erbij' KEI
Lokaal bestuur Oud-Turnhout

Binnen het project Oud-Turnhout (be)weegt, waar de gemeente bewegen en gezonde voeding aan elkaar koppelt om aan gezondheidspreventie te doen, organiseerden de gemeentelijke diensten Sport en Gezondheid in 2023 een beweegdag voor 50+ers. Deze beweegdag omvatte een initiatie van tal van sporten die voor een beginnende sporter haalbaar zijn.

Het doel van het project was laagdrempelig sport aanbieden aan 50+ers, om zo kennis te maken met de verschillende sporten die voor 50+ers nog aangenaam zijn om te doen, zonder veel fysieke inspanning te vragen.

Wix%2520header2_edited_edited.png

In Oud-Turnhout was het de eerste keer dat er een ganse dag een sportief aanbod werd uitgewerkt specifiek voor deze doelgroep. De sportaccommodatie op De Hoogt werd er heel de dag voor vrijgehouden. De actieve 50+ers gaan nog veel wandelen en fietsen, maar de gemeente heeft geprobeerd ook de andere, minder actieve groep tot aan de sporthal te krijgen door het aanbod zo te maken dat er ook sessies waren waar mensen niet heel sportief voor hoefden te zijn, zoals yoga, zit-turnen, kuub, petanque, ….

Wegens groot succes zal de beweegdag herhaald worden op 1 oktober 2024.

bottom of page