top of page

Younited Westel

Genomineerd voor 'Iedereen erbij KEI'
De Dreef OCMW Westerlo

Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld, de roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag: bij Younited Westel delen ze lief en leed. Hun spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

Ongeacht afkomst of levenswandel is het gevoel van een kleedkamer binnen te stappen en er een thuis te vinden universeel. Het geeft vleugels aan de spelers van een Younited-team, ze vinden ze er een positieve identiteit en energie om hun leven een nieuwe wending te geven.

Het bouwen aan zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld ontwikkelen, uitgaande van de eigen krachten en mogelijkheden, opnieuw structuur brengen in het leven, de kracht van de groep en het gevoel ergens toe te behoren: dat willen de coaches van Younited-teams aan hun spelers bieden. De eerste stap zetten in de richting van een nieuw begin.

Voetbal is maar een middel, maar wat een middel. Geen enkele sport heeft zo’n breed draagvlak. Younited Westels netwerk van sociale organisaties, voetbalclubs en stedelijke diensten kan getuigen van de procesmatige manier waarop zowel lokaal als nationaal gewerkt wordt, steeds met één oog op de sociale doelstellingen en het andere op het voetbalspelletje.

De Younited Westel-trainingen vinden elke woensdag plaats om 10u, op de terreinen van KVC Westerlo. Spelers zijn welkom vanaf 18 jaar, supporters langs het veld zijn welkom vanaf alle leeftijden. Na de training wordt er voor iedereen ook een smakelijke lunch voorzien.

Op 6 september 2023 vond de eerste training plaats met 5 deelnemers in maatschappelijke kwetsbaarheid en ondertussen bestaat het team al uit 13 spelers. Wekelijks kijken ze uit naar de training op woensdag, zijn ze letterlijk en figuurlijk in beweging , komen ze samen met anderen en ervaren ze het gevoel van betekenisvol te zijn. De spelers zijn nu ook bezig met hun lichamelijke conditie en willen deze verbeteren. Ze kunnen hun team al niet meer missen en ondertussen werd er ook al een warm supportersteam opgericht.

Dit project is een samenwerking van de Dreef OCMW Westerlo, dat al 30 jaar met mensen in maatschappelijke kwetsbaarheid werkt en KVC Westerlo, die graag gebruik maakt van zijn grote impact op de samenleving om een positieve bijdrage te leveren op maatschappelijk gebied.

Meer info: https://kvcwesterlo.be/2023/09/09/eerste-training-younited-westel/

bottom of page